Najava maškaranog ludila na Viškovu

15.
SIJ.

Maškarano ludilo na Viškovu!

Antonja označava početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo te  peto godišnje doba, doba kada se okupljaju maškare, pjevaju, plešu, vesele se, a predaje  se općinski ključ Pusnoj meštrici i maškarama te se objesi pust. Ovogodišnja Antonja će se održati u srijedu 17. siječnja s početkom u 18:00 sati s nastupima Marinićeve muzike, Kunpanija z Halubja, koje su aktivne sudionice maškaranih događanja, pripremaju autohtone kolače presnac, fritule, kroštulete.

Tijekom ovogodišnjeg Pusta očekuje Vas izložba Pusni litrati Halubajskeh zvončari koja će se održati u četvrtak 18. siječnja s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora na Marinićima.

Predsjednik Autokluba "RI autosport" Miroslav Krpan najavio je još jedan karnevalski događaj. Gotovo već tradicijski na dan Halubajskog karnevala, u subotu 20. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedna dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena, za sve ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja, s početkom u 10:01 starta 9. rally maškaraneh oktanac Halubje-Liburnija 2018.

19. Halubajski karneval održati će se istoga dana s početkom u 14 sati, a povorka će se kretati od benzinske crpke „Filtom“ do šatora na parkiralištu Milihovo, nasuprot zgrade Općine Viškovo. Okupljanje karnevalskih grupa biti će od 13 sati kod benzinske crpke Filtom, a nakon završetka svog nastupa svaka grupa biti će počašćena hranom i pićem. Zabava u šatoru će trajati do kasno u noć uz grupu Trio Vox i D'Beni Band.

Ovim putem obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom Halubajskog karnevala biti posebna regulacija prometa, naime dana 20. siječnja 2018. (subota) u vremenu od  13 – 17 sati biti će zatvoren dio županijske ceste kroz Općinu Viškovo i to na potezu od benzinske crpke Filtom do Općine Viškovo.

14. smotra mićeh zvončari pul Marčeji održati će se u nedjelju 21. siječnja s početkom u  11:00 sati kod stare škole u Marčeljima. Na smotri moći će se vidjeti ne samo Halubajski mići zvončari već i mnoge skupine zvončarića iz okolnih mjesta.

Direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo je najavila šesnaesti „Ženski maškarani boćarski turnir“ koji će se održati u Boćariji Marinići, u petak 26. siječnja s početkom u 18:00 sati, uz proglašenja najbolje i najgore ekipe i koštadorke. U subotu 27. siječnja će se održati  Pusni turnir u pikadu s početkom u 17:00 sati u Pikado klubu Nevera-Marinići. Obilje smijeha i pregršt jako dobre muzike ponuditi će članovi Limene glazbe Marinići publici na tradicionalnom Pusnom koncertu koji će se održati u petak 02. veljače s početkom u 20:00 sati u Domu Marinići. U subotu 03. veljače očekuje vas u 16:00 sati humanitarna akcija skupljanja hrane za potrebite „Velo maškarano srce“ u Caffe baru Parabela, gdje će kasnije od 20:00 sati održati maškarano druženje „ČA TE JA POZNAN?!?“ i izbor najbolje maškare. Predsjednik udruge Halubajski zvončari Damir Host  najavio je obahajanje Halubajskeh zvončari. Tradicionalno na pusnu nedjelju 11. veljače i pusni ponedjeljak 12. veljače te sam Pust traje obahajanje Halubajskih zvončara po selima Kastavštine. Pusna događanja na Halubju završavaju tradicionalnom manifestacijom spaljivanja Pusta, gromoglasnom zvonjavom Halubajskih zvončara na Brege u Viškovu i vraćanjem općinskog ključa načelnici Općine Viškovo Sanji Udović. Manifestacija započinje utorak 13. veljače u 16:30 okupljanjem maškara na Bregu Viškovo uz zabavni program uz voditelje, proglašenje najmaškaranega poslovnog prostora i izvlačenje Zvončarske tombule, a zatim slijedi tradicionalno paljenje pusta.

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo